Tragedija v Podčetrtku: mrtva najstnik in njegov oče

0
708

Policija je za zdaj še zelo skopa s pojasnili o tragediji v Podčetrtku, kjer so v hiši našli mrtvega najstnika in moškega. Gre za očeta in sina. 13-letnik je umrl nasilne smrti.

Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje, je pojasnil, da so v zaklenjeni hiši v občini Podčetrtek našli trupli 49-letnega očeta in 13-letnega sina. Negibno truplo je skozi okno videl sosed oziroma podnajemnik, ki je nato vstopil v hišo in videl tragični prizor.

Policisti so ugotovili, da je 13-letnik umrl nasilne smrti, da ga je ubil oče, ki je nato storil samomor. Otrok je umrl zaradi zadušitve. Tretja oseba v dogodek ni bila vpletena. Turk je zanikal, da bi v tem primeru zaznali nasilje v družini.

Oče in sin sta živela sama, oče je bil brez zaposlitve in sta živela v nekoliko težjih pogojih, je povedal Turk in nadaljeval, da še ne vedo vzroka nasilnega dejanja. ”Na kraju so našli pisanje, ki ga je mogoče povezovati z dogodkom, a je še predmet preiskave,” je povedal in dodal, da so ogled kraja dogodka končali šele pred nekaj urami in preiskava še poteka. Policija je danes dopoldne tudi stopila v stik z materjo, a še zbirajo obvestila, kako je bilo urejeno skrbništvo.

Pred tem…

Sinoči so bili celjski policisti obveščeni o tragičnem dogodku v Podčetrtku, a so za zdaj s pojasnili zelo skopi. Kot je znano, so v stanovanjski hiši našli dve moški trupli – gre za 50-letnega očeta in 13-letnega sina, ki je po besedah policije umrl nasilne smrti. Na Policijski upravi Celje so danes pojasnili, da so kriminalisti zjutraj končali ogled kraja dogodka, pri tem sta bili navzoči tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, odrejena pa je bila sodna obdukcija.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj