četrtek, 22 februarja, 2024
DomaKronikaTragična nesreča jadralnega padalca

Tragična nesreča jadralnega padalca

V petek popoldne je na Lisci v nesreči umrl 49-letni jadralni padalec iz okolice Celja. Nekaj po 17. uri so policisti na številko 113 prejeli klic o padalcu, ki je po vzletu z vzletišča padel z velike višine in se poškodoval. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti, aktivirali so tudi helikopter Slovenske vojske.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Po prvi ugotovitvah ogleda, ki ga je opravila komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Zaradi hudih poškodb je kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju. S strmega pobočja so ga s v dolino prepeljali s helikopterjem.

Padalo je po padcu s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča