Tragična nesreča na primorski AC

Tragična nesreča na primorski AC

-
0 358

Vozni pas na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani je še vedno zaprt zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 12. ure. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Eno tovorno vozilo je trčilo v cisterno, nato pa prebilo varovalno ograjo in zgrmelo približno 20 metrov v globino, je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

V prometni nesreči je ena oseba umrla, po vsej verjetnosti je šlo za voznika. Policisti še vedno opravljajo ogled kraja prometne nesreče. Gasilci so tovorno vozilo pogasili.

Dosedanje ugotovitve ogleda kažejo da je prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v tovorno vozilo (cisterno), ki je stalo na odstavnem pasu zaradi počene pnevmatike. Tovorno vozilo, ki je pripeljalo od zadaj, je pri tem zadelo varovalno
ograjo, jo prebilo in zdrsnilo v globino, pri tem pa zagorelo. V nesreči je voznik tovornega vozila umrl. Identiteta umrlega se še ugotavlja, je še dodala Maja Ciperle Adlešič.

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega tovornega vozila je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko zaprt vozni pas proti Ljubljani. Nastal je daljši zastoj med Ravbarkomando in Vrhniko, 17 km. Vozniki osebnih vozil lahko uporabijo obvoz po regionalni cesti Unec – Cerknica – Rakitna – Podpeč.

Na primorski avtocesti pred Uncem proti Ljubljani je zaradi prometne nesreče oviran promet, še poroča Prometno informacijski center.

(FOTO: PIC)

Tragična nesreča na primorski AC