Tratnik prvak, Glivar sedmi

0
155

Državno prvenstvo v vožnji na čas, ki ga je pripravila Kolesarska zveza Slovenije, je gostilo Karteljevo. Tekmovanje je potekalo vzporedno z avtocesto pri Novem mestu. Trasa je bila zanimiva in razgibana, z začetnim in vmesnim spustom po obratu ter dvema vzponoma s povprečnim naklonom več kot 5 odstotkov. Mlajše kategorije in članice so morali prevoziti en krog in opraviti z 248 višinskimi metri, mlajši člani in člani pa 2 kroga, tako da so morali premagati 496 višinskih metrov.

Med člani je Jan Tratnik (Bahrain Victorius) ubranil naslov državnega prvaka, dobrih osem sekund je bil hitrejši od klubskega kolega Mateja Mohoriča, Jan Polanc (UAE) je na tretjem mestu zaostal več kot minuto. Najboljši Adriaš je bil Gal Glivar na 7. mestu (+ 3:04 min), ki je za odličen nastop prejel tudi nove 3 točke za svetovno kolesarsko lestvico, kolikor jih je za 8. mesto prejel tudi Kristijan Koren (+ 3:25 min). 1 UCI točko pa je za uvrstitev na 10. mesto prejel tudi Jaka Špoljar (+ 3:48 min). Boštjan Murn je bil 13., za zmagovalcem je zaostal 5:11 min.

V kategoriji mlajših članov, do 23 let, je slavil Matevž Govekar (Bahrain Victorius), Gal Glivar je osvojil 2. mesto (+ 50 sek), tretji pa je bil Anže Skok (Ljubljana Gusto), ki je za zmagovalcem zaostal 1:20 min. Jaka Špoljar je stopničke na 4. mestu zgrešil za slabih 13 sekund , Boštjan Murn je končal na 7. mestu.

Srebrno medaljo je v kategoriji starejših mladink osvojila Špela Colnar, za zmagovalko Pijo Galof (BTC City Ljubljana) je zaostala dobrih 18 sekund. Drugo mesto je v kategoriji mlajših mladincev osvojil tudi Jakob Omrzel, zaostal je samo za zmagovalcem Erazmom Valjavcem (RC-KAC). Med starejšimi mladinci je slavil Natan Gregorčič (Pogi team UAE), naš najboljši je bil na 5. mestu Anže Ravbar.

(foto: KK Adria Mobil)