sobota, 27 julija, 2024
DomaKronikaTrebanjski policisti prijeli nasilne roparje

Trebanjski policisti prijeli nasilne roparje

V noči na 7. 7. so policisti PP Trebnje na območju Rakovnika pri Šentrupertu obravnavali kaznivo dejanje ropa. Ugotovljeno je bilo, da se je občan s tremi neznanci družil na območju Trebnjega in Brežic. V večernih urah so se pripeljali na njegov dom, kjer prebiva s sostanovalcem. Neznanci so na silo vstopili v del hiše, kjer je spal sostanovalec – oškodovanec, ga pričeli pretepati s kovinsko cevjo, palico in drugimi predmeti in zahtevali, da jim izroči denar. Odtujili so mu mobilni telefon in torbo z denarnico, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami ter pobegnili z osebnim avtomobilom. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in zbrana obvestila od obeh stanovalcev.

Posredovali zaradi pretepa

Policisti PP Metlika so nekaj pred 21. uro posredovali zaradi pretepa v Čurilah. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in ugotovili identiteto vpletenih oseb. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do pretepa zaradi dalj časa trajajočega spora. Dva lažje poškodovana udeleženca so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper kršitelje oziroma osumljence ustrezno ukrepali.

Kršitelju zasegli zvočnik

Policisti PP Novo mesto so v noči na 12. 7. posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe v naselju Brezje. 60-letnega moškega so opozorili na posledice nadaljevanja s kršitvijo, vendar opozoril ni upošteval in je nadaljeval s predvajanjem glasbe, zato so mu z namenom vzpostavitve javnega reda in miru zvočnik zasegli in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča