petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaTretji odmerek brez stališča EME že v ponudbi NIJZ in to na...

Tretji odmerek brez stališča EME že v ponudbi NIJZ in to na Vašo lastno odgovornost!

Ne, nisem upornik, sem pa človek, ki opazujem, spremljam, ne glede na to, če so določene odločitve sprejete z ene, ali druge strani, samo da je dobro za sobivanje. Pa je res? In težko sem tiho ob t.i. marketinški ponudbi nacionalnega inštituta. Sprašujem se, kaj je na prvem mestu? Zdravje, ali kaj drugega?

Sem človek s podeželja, ki sobivam tudi v mestu. In t.i. poživitveni odmerek oz. tretji v boju zoper koronce, kako je s tem? Naš Nacionalni inštitut za zdravje očitno že ima ponudbo, saj vabi, čeprav EMA (kratica v tem primeru ni za izbor slovenske pesmi za Eurosong) slednjemu še ni prižgala zelene luči!

Oziroma drugače, sprašujem se, čemu slovenski inštitut NIJZ, ljudem ponuja možnost cepljenja s tretjim odmerkom, pa čeprav za slednjega nima nobene odgovornosti, glede na vprašalnik oz. soglasje, ki ga ponuja državljanom?!

Formular, o tretjem odmerku cepiva, ki je objavljen na strani NIJZ in za katerega omenjeni inštitut ta čas, dni, ne sprejme nobene odgovornosti, se lahko čez nekaj tednov, glede na ‘uspeh’ prvega in drugega odmerka, lahko kmalu spremeni v t.i. nujni odmerek!

Kot je znano Evropska agencija za zdravila še ni sprejela uradnega stališča o cepljenju s tretjim odmerkom, a se nekatere države odločajo za takšen korak.

Več o ‘ponudbi’ oz. priporočilih NIJZ tudi o tretjem odmerku, boste našli na povezavi – TUKAJ. 

Kot laik se sprašujem, če je to res nujna dejavnost nacionalnega inštituta in čemu, glede na to, da naj bi upoštevali številna mnenja svetovnih, domačih institucij, strokovnjakov?

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča