Trgovine bodo ob nedeljah zaprte

0
1835

DZ je v torek sprejel novelo zakona o trgovini, po kateri trgovci ob nedeljah in z zakonom določenih prostih dneh ne bodo več smeli določiti obratovalnega časa prodajaln. Izjeme so prodajalne s prodajno površino do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah. Novela zakona je tako sprejeta, veljati pa bo začela 15 dni po objavi v uradnem listu.

Prav tako bodo lahko ob nedeljah in dela prostih dneh odprte preostale manjše prodajalne s površino do 200 kvadratnih metrov, če bodo delo v njih opravljali nosilci trgovinske dejavnosti oz. njihovi zastopniki, lahko pa tudi dijaki, študenti in upokojenci.

Pri odločanju o noveli zakona o trgovini, po kateri bodo trgovine ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte, je prevladal razum, ocenjuje generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladi Rožič. Upa, da novela ne bo šla v ustavno presojo. Posledice novele zakona v trgovini, po kateri bodo trgovine ob nedeljah zaprte, bodo tako za gospodarstvo kot zaposlene hude, opozarja predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, ki napoveduje odpuščanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj