sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeTri četrt sobote pomlad, četrt zimske

Tri četrt sobote pomlad, četrt zimske

Ponoči bo oblačno in vetrovno, sprva bodo padavine predvsem na zahodu, a proti jutru bo občasno rahlo deževalo povsod, a padavin bo malo. V soboto zjutraj bo JZ veter oslabel, na severu bo zapihal SVnik. Temperature bodo visoke. Na Gorenjskem bo 2 stopinji, v večjem delu Slovenije bo od 7 do 11, toliko bo v južni Sloveniji, kjer bo res toplo za februar.

Sobota bo oblačna, nekaj sonca bo dopoldne še na JV. Občasno bo deževalo, nastajale bodo plohe. Od SV se bo popoldne začelo ohlajati in meja sneženja se bo zvečer hitro spuščala. Najtopleje bo na jugu, ki ga bo ohladitev dosegla šele pozno zvečer. Tukaj bo do 15 stopinj, v osrednji Sloveniji bo sredi dneva okoli 12 stopinj, medtem ko se bo na severu od jutra le malo ogrelo. V teh krajih bo najvišja temperatura dopoldne.

Gore bodo po dolgem času dobile novo snežno pošiljko. Zjutraj in dopoldne bo še pihal JZnik, popoldne bo veter obračal na SV smer. Meja sneženja bo večji del dneva okoli 1500 metrov, a padavin sprva ne bo veliko. Zvečer se bodo padavine okrepile in, občutno se bo ohladilo.

V noči na nedeljo se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo spustila do nižin, zjutraj bo snežilo tudi marsikje na Primorskem, deževalo bo le ob morju. Zgodaj zjutraj bo zapihala močna burja, ki bo v sunkih presegala 100 kilometrov na uro in gradila snežne zamete. V nedeljo dopoldne bo predvsem na JV še snežilo. Po nižinah bo večinoma zapadlo le nekaj centimetrov snega, na JV pa ga bo lahko več kot 10 cm. Ponedeljek bo oblačen in večinoma suh. Precej oblačno vreme bo tudi v torek in v sredo, ponekod bo še rahlo snežilo, temperature bodo zimske. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča