Tri dni sončnega in toplega

0
130

Zvečer se bodo posušili še zadnji oblaki. Zaradi razjasnitve bo marsikje po nižinah osrednje in JV Slovenije nastala megla, drugod se bo četrtek začel s soncem. V alpskih dolinah in tudi po mraziščih južne Slovenije bo jutranja temperatura okoli ničle. Drugod bomo izmerili od 3 do 6, ob morju pa 11 st. C. Megla se bo dopoldne postopno povsod razkrojila, najkasneje v Ljubljanski kotlini. Sledil bo sončen dan z le nekaj tanke oblačne koprene. Popoldne bo najtopleje Goriškem, kjer se bo ogrelo do 21 st. C, kakšna stopinja manj bo ob morju. Drugod pričakujemo od 16 do 19 st. C.

Sončno vreme bo marsikoga zvabilo v gore, kamor bo dotekal občutno toplejši zrak. Višina ledišča se bo iz jutranjih 2000 do večera dvignila na okoli 3500 metrov nadmorske višine, torej krepko nad naše najvišje vrhove. Z dotokom toplejšega zraka bo slabel tudi veter. Kljub temu se v gore odpravljajte le s primerno opremo. V visokogorju Julijskih Alp je namreč danes zapadlo okoli 15 cm snega, skupna snežna odeja je marsikje visoka že več kot 30 cm.

Petkovo dopoldne bo sveže in marsikje po nižinah megleno, po razkroju megle pa bo na nebu veliko koprenaste oblačnosti, ki pa sonca ne bo popolnoma zastrla. Podobno vreme lahko pričakujemo tudi še v soboto, v nedeljo pa nas bo od severa dosegla izrazita hladna fronta, zato bo oblačno in deževno. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja bo ob močnejših padavinah lahko tudi pod 1000 metrov nadmorske višine. Zelo hladno in mokro vreme se bo, kot vse kaže, nadaljevalo tudi na začetku prihodnjega tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj