Tri dni sončnega

0
130

Po prehodu hladne fronte se je nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki nam prinaša tri sončne in postopno spet bolj vroče dneve. A iznad osrednjega Atlantika se proti Evropi že pomika nova hladna fronta, ki bo na vreme pri nas vplivala ob koncu tedna.

Kopasti oblaki, ki so nastali čez dan, bodo razpadli, tako da je pred nami precej jasna noč. V Vipavski dolini in na Krasu bo še pihala šibka burja, drugod bo brezvetrje, zato bo nočno ohlajanje izrazito. Marsikje bo zjutraj najhladneje po 11. juniju, zato bo prav prišel kakšen dolg rokav. V alpskih dolinah bo le okoli 5 stopinj, še hladneje pa bo po višjeležečih notranjskih mraziščih. V večjem delu vzhodne, osrednje Slovenije in na Goriškem bo od 7 do 11, ob morju pa 14 st. C.

Sveže jutro se bo nadaljevalo v sončen in prijetno topel dan z zelo malo ali nič oblaki. Dopoldne bo brezvetrje, popoldne pa bo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju zapihal šibak južni veter. Po današnjem bolj svežem dnevu se bo v večjem delu Slovenije spet ogrelo malo nad 25 st. C. Najtopleje bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer pričakujemo do 29 st. C.

Četrtek bo sončen in vroč. Ob šibkih lokalnih vetrovih se bo v večjem delu Slovenije ogrelo do 30 st. C. Še za nekaj stopinj bolj vroče bo v petek, ko bo prav tako prevladovalo sončno vreme, že v soboto dopoldne pa nas bo od SZ prešla nova izrazita hladna fronta z nalivi, okrepljenim severnim vetrom in za več kot 10 stopinj Celzija nižjimi temperaturami. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj