Tri nesreče, ena oseba poškodovana. Zagorel bivalni zabojnik

0
1136

1. 12. 2022 ob 10.18 se je na spolzkem cestišču je pri naselju Gumberk, občina Novo mesto, kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

1. 12. 2022 ob 10.58 je na cesti Prečna—Brezova Reber pri Dvoru, občina Mirna Peč, osebno vozilo zdrsnilo s ceste in obstalo na brežini. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, s  tehničnim posegom osebo rešili in postavili vozilo na cestišče ter očistili kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 8.52 je na cesti Orehovo–Breg, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča in se ustavil med drevesi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na vozilu, izvlekli vozilo na cestišče in s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v ZD Sevnica.
Požari v objektih

1. 12. 2022 ob 12.47 je v Črmošnjicah, občina Semič, gorel bivalni kontejner. Gasilci PGD Črmošnjice, Kot-Brezje, Semič, Stranska vas pri Semiču in Rožni dol so pogasili tlečo izolacijo v steni kontejnerja, okolico pregledali s termo kamero in odstranili dimniško tuljavo in kamin.

1. 12. 2022 ob 16.03 je v Strmi poti v Metliki, zagorel dimnik, ogenj pa se je razširil na ostrešje hiše. Gasilci PGD Metlika so ogenj pogasili, okolico dimnika in ostrešje pregledali s termo kamero in očistili požarišče.