petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaTrije vozili kombi, vsi ostali brez izpita

Trije vozili kombi, vsi ostali brez izpita

Policisti PU Nm so v sredo pričakovali, da bodo njihov delovnik najbolj zaznamovale razmere v prometu zaradi sneženja. Snežiti je pri nas pričelo šele po polnoči, do takrat pa so lahko spremljali prav neverjetno zgodbo treh moških iz Kranja, ki so bili več kot odločeni, da se iz Metlike pripeljejo v Kranj.

Policisti PP Metlika so ob 21. uri na lokalni cesti v bližini Drašičev ustavili voznika kombiniranega vozila Renault master kranjskih registrskih oznak, v katerem sta bila še dva potnika. Posumili so, da 34-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, zato so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čez uro in pol so isti kombi ustavili novomeški policisti, ki so opravljali kontrolo prometa na Belokranjski cesti. Tokrat je bil za volanom drugi izmed trojice, ki je prav tako kazal znake alkoholiziranosti. Odredili so mu preizkus, ki je njihove sume potrdil, v litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Morda so razmišljali, da jim v tretje vendarle uspe, pa tudi smola s policijsko kontrolo bi se morala končati, zato je za volan sedel še zadnji izmed trojice, ki je takrat še imel v žepu vozniško. V pol ure so se pripeljali do Ločne v Novem mestu, tam pa so jim z loparčkom kraj ustavitve pokazali še novomeški prometniki. 58-letni voznik je sicer napihal najmanj, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligramov alkohola, vendar je tudi on ostal brez vozniškega dovoljenja, dobil pa je prepoved vožnje.

Tokrat jim ni preostalo drugega in končno so le sprejeli pravilno odločitev, ki bi jo morali že v Drašičih. Poklicali so taksi službo, ki jih je varno pripeljala domov.

Zoper trojico so policisti napisali obdolžilne predloge in jih poslali na sodišče, kjer bodo lahko bolj podrobno pojasnili razloge za svojo vztrajnost.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča