petek, 29 marca, 2024
DomaŠportTroti v končnico z drugega mesta. Prva tekma že v petek

Troti v končnico z drugega mesta. Prva tekma že v petek

Košarkarji novomeških Trotov so v zadnjem krogu rednega dela letošnje sezone 2. slovenske košarkarske lige, gostili moštvo Mesarije Prunk iz Sežane in zanesljivo slavili. Za skupno 17. zmago v sezoni so v domači dvorani ŠC Livada prikazali odlično predstavo.

Z značilno moštveno igro in široko rotacijo, so pobudo držali vso tekmo, odločilno razliko pa naredili v tretji četrtini, ko so sicer motiviranim »kraševcem« ušli na več kot 20 točk. Visok ritem in agresivnost v obrambi sta bila za mlado moštvo Sežane preveč in Troti so se jim oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi. Trote krasi moštvena igra in tudi tokrat točkovno domači posamezniki niso izstopali. Kot je za mladi novomeški klub značilno, je ekipni uspeh tisti, ki potrdi odlično delo posameznikov. Za zmago z 81:65 sta sicer največ točk prispevala kapetan Pavić (15 točk) in Janc (14), ob njiju se je z 10 skoki zelo izkazal tudi Janežič.

»Playoff«, zaključek sezone, ko se na izpadanje pomeri 8 najboljših ekip, se za Trote začenja že v petek ob 19.00h, ko na Livado prihaja Gorica. Ko sta se moštvi srečali v decembru, smo videli spektakularen zaključek, saj je v podaljšku s sireno odločil met s sredine…Bo tako »prazničen« tudi petek, 25. marec?

(foto: KK Žoltasti Troti)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča