torek, 23 aprila, 2024
DomaGospodarstvoTudi Adria Mobil se prilagaja dinamiki oskrbe

Tudi Adria Mobil se prilagaja dinamiki oskrbe

Težave z oskrbo se v avtomobilski industriji stopnjujejo in v veliki meri vpliva na oskrbljenost oziroma dobavo baznih vozil, kar že vpliva na organizacijo delovnega procesa tudi v proizvodnji počitniških vozil Adrie Mobil.

Tem razmeram se bomo v Adrii Mobil tudi v prihodnje dinamično prilagajali, pri čemer bomo manjši obseg proizvodnje na programu avtodomov in vanov v največji možni meri kompenzirali s povečevanjem obsega proizvodnje počitniških prikolic.

V Adrii Mobil namreč tudi na programu počitniških prikolic beležimo rast povpraševanja in naročil, zato bomo na tej proizvodni liniji v kratkem uvedli dvoizmensko delo ter v ta namen prerazporedili del zaposlenih iz proizvodnje vanov in avtodomov. Tudi na ostalih proizvodnih linijah – liniji luksuznih prikolic ter integriranih avtodomov – bomo povečevali obseg proizvodnje, kar nam prav tako omogoča povečan obseg naročil kot tudi ustrezna oskrba proizvodnega procesa na teh programih.

V družbi se bomo na motnje v oskrbi odzivali predvsem s fleksibilnim delovanjem, pri čemer bomo organizacijo dela prilagajali individualno po posameznih proizvodnjah oziroma sektorjih in sicer s prerazporeditvami na delo v druge proizvodnje, prerazporejanjem delovnega časa, koriščenjem ur ter letnega dopusta. Razmere pri oskrbi so nedvomno zahtevne in predstavljajo velik izziv, saj se spremembe dogajajo praktično na dnevni ravni. Kljub veliko nejasnostim želimo to obdobje premostiti tako, da ohranjamo zaposlenost ter da s fleksibilnim delom in prilagajanjem razmeram ustvarimo najboljše možnosti in pogoje, da varno izidemo iz teh razmer ter se čim hitreje odzovemo na rast naročil po vseh naših produktih, ko bodo razmere to dopuščale, so še sporočili iz službe Odnosi z javnostmi Adria Mobil.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča