Tudi nedelja bo topla

0
126

V prihodnjih dneh bomo deležni t. i. atlantskega tipa vremena, zato si prave zime še ne moremo obetati. Severno polovico Evrope bo v nadaljevanju meseca prešlo več globokih ciklonov. Prvi se bo že ponoči pomaknil nad Belo morje (morje med Finsko in Rusijo), središče drugega pa bo jutri proti večeru doseglo jug Norveške. Zaradi velike razlike v zračnem tlaku bo marsikje v zahodni, severni in srednji Evropi zelo vetrovno, dovolj hladno za sneg bo le v Skandinaviji.

Bolj oblačno bo popoldne na Primorskem in Notranjskem, kjer lahko proti večeru pade kakšna kaplja dežja, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Temperature bodo zelo visoke za ta čas. Najtopleje bo v JV Sloveniji in na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 12, morda tudi do 13 st. C. Drugod bo od 8 do 11 st. C.

V gorah bo dopoldne sončno, popoldne pa se bo v zahodnem delu gora začela gostiti oblačnost, a bo ostalo večinoma suho. Le na območju Javornikov in Snežnika lahko proti večeru pade kakšna kaplja dežja. Čeprav naravnega snega pod 1700 metri nadmorske višine praktično ni, pa 7 naših smučišč že obratuje. Razmere so bile ugodne za izdelavo umetnega snega, vreme pa bo tudi jutri primerno za smuko.

Povsem drugače bo v ponedeljek, ko nas bo prešla hladna fronta s padavinami. Bolj mokro bo v južni Sloveniji, kjer se bo meja sneženja ob koncu padavin v noči na torek lahko spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov. Sledita dva suha in sončna dneva, od četrtka naprej pa bo spet večja možnost za rahle padavine. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj