Tudi nedelja bo topla

0
219

Dež je dobrodošel, vendar marsikje bo ostalo suho. Ponoči bo v zahodni Sloveniji oblačno s padavinami, ki se bodo nekoliko okrepile in občasno nastajale tudi v južni in osrednji Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem so možne tudi nevihte z lokalno močnejšimi nalivi. Medtem ko bo na vzhodu ostalo večinoma suho in tukaj bo tudi nekaj jasnine.

Zjutraj nas ne bo zeblo. Na severu države bo okoli 10 st. C, 2 stopinji več bosta v osrednji in JV Sloveniji. Najtopleje bo na Primorskem, od 15 do 17 st. C. Tudi čez dan se vremenska slika ne bo bistveno spremenila. Prevladovalo bo oblačno vreme z občasnimi manjšimi padavinami, ki bodo bolj pogoste v zahodni in južni Sloveniji. Vmes bodo tudi daljša suha obdobja z nekaj sonca.

Za oktober bo razmeroma toplo. Na Štajerskem in v Prekmurju bodo temperature dosegale 21 st. C, kakšna manj bo ob morju. Drugod po bo od 16 do 19 st. C.

V ponedeljek bo vreme še spremenljivo s kakšno kapljo dežja, od torka pa nas čaka več dni umirjenega jesenskega vremena z dopoldansko meglo ali nizko oblačnostjo po nekaterih nižinah. Za oktober bo zelo toplo, saj bodo temperature v večjem delu države presegale 20 st. C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj