petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeTudi ponedeljek s prebliski

Tudi ponedeljek s prebliski

Dopoldne se bo na Štajerskem in v Prekmurju delno zjasnilo in v nadaljevanju dneva bo tukaj večinoma suho. Drugod bo vreme bolj spremenljivo. Po krajšem premoru bodo marsikje že dopoldne spet začele nastajati krajevne padavine, popoldne se bo lahko razvila tudi kakšna nevihta. Od SV-da bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak. V večjem delu Slovenije temperature ne bodo nad 25 stopinj. Izjema je Primorska, kjer bo pihala šibka burja. Tukaj bo okoli 27 st. C.

Tudi v ponedeljek bo varneje, če ostanete v dolini ali pa se odločite za krajšo turo. V večjem delu gora se bo namreč nadaljevalo oblačno in megleno vreme s pogostimi padavinami, ob močnejših padavinah bo po najvišjih vrhovih Julijskih Alp lahko tudi snežilo.

V nadaljevanje tedna še ne bo stabilnega vremena. V torek bo sonca sicer več, a se bodo popoldne predvsem v zahodni in severni Sloveniji spet razvile krajevne plohe in nevihte. V sredo bo oblačnost že dopoldne naraščala. Začele bodo nastajati nevihte, ki bodo sprva omejene le na hribovite predele, pozno popoldne in se zvečer pa se bodo razširile nad večji del države. V četrtek bo na vreme pri nas vplivala oslabljena hladna fronta, zato bo ozračje že od jutra nestabilno. Več stabilnosti nam bo, kot kaže, prinesel konec tedna. (Rok Nosan)

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča