Tudi v petek bomo strgali

0
164

Ponoči se bo nizka oblačnost zgostila in razširila nad večji del Slovenije. Izognila se bo višjim legam in Primorski, kjer bo jutro sončno. In tukaj bo ponekod še pihala šibka burja, tako da bodo temperature okoli ledišča. Drugje bo hladneje, od -7 v severni Sloveniji do -3 st. C v okolici Ljubljane.

Nižine bodo tudi čez dan pod mrzlim pokrovom nizke oblačnosti, ki nas bo marsikje prikrajšal za sončne žarke. Tudi na Primorskem in v višjih legah se bo po jasnem začetku zgostila visoka oblačna koprena in prepuščala vedno manj sonca, vse več bo tudi nizkih oblakov. To bo imelo vpliv tudi na temperature. V večjem delu Slovenije se ne bo ogrelo nad ničlo. Izjema bo Primorska, kjer bo med 7 in 9 st. C.

Medtem ko po nižinah beležimo najnižje temperature to jesen, pa je gore dosegla izrazita otoplitev. Celo na Kredarici se je temperatura povzpela stopinjo nad ničlo, ob zelo suhem zraku pa je bila tudi vidljivost odlična. Jutri v gorah ne bo takšne idile kot je bila danes, že zjutraj bo oblačna koprena, ki bo čez dan vse gostejša. Pod nadmorsko višino okoli 1200 metrov bo tudi veliko megle ali nizke oblačnosti.

Sobota se bo začela z oblačno sivino, ki jo bo sredi dneva večinoma zamenjala nebesna modrina. Le po nižinah vzhodne Slovenije se bo nizka oblačnost lahko zadržala večji del dneva. V nedeljo bo zapihal JZ veter in prinesel več sonca vzhodu, več oblakov pa zahodu Slovenije. V začetku tedna se bo povečala možnost za manjše krajevne padavine. Toplo bo, dnevne temperature bodo nad 10 st. C. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj