sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeTudi v soboto čez dan nestabilno

Tudi v soboto čez dan nestabilno

Z nevihtami še nismo opravili. Ponoči se bodo še pojavljale padavine, nastajali bodo krajevni nalivi, ki jih lahko spremljata močnejši veter in tudi toča. Proti jutru se bo vreme umirjalo, a predvsem na jugu bodo lahko še manjše padavine. V severni Sloveniji bo jutro po dolgem času nekoliko bolj sveže. Na Gorenjskem bo 12 stopinj, na Štajerskem in v Prekmurju 15 oziroma 16 stopinj Celzija. V osrednji in JV bo zjutraj 17 stopinj, okoli 20 jih bo na Primorskem, tukaj pa bo pihala šibka burja.

Sobota bo spremenljivo oblačna. Na zahodu se bodo že dopoldne pojavljale manjše padavine, popoldne bodo plohe in nevihte zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močne nevihte z nalivi, a po trenutnih napovedih jih bo manj kot v preteklih dneh. Po dolgem času bo temperatura pod 30 stopinj tudi na Primorskem. Ob morju bo 29 stopinj Celzija, na Goriškem 27. V Ljubljanski kotlini in na JV bo 25 stopinj, na severu Slovenije pa med 22 in 24 stopinj Celzija.

V gorah se bodo padavine pojavljale že od jutra padavine, pogostejše in izrazitejše pa bodo v drugi polovici dneva. V sredogorju bo pihal šibak vzhodni veter, višje bo vztrajal šibak zahodnik. Mraza ne bo, temperature pa vseeno ne bodo preveč poletne.

Nedelja bo sončna in suha, kakšna manjša ploha ali nevihta bo popoldne nastala le v gorskem svetu, pa še tam bodo malo verjetne. Sončen in suh bo tudi začetek prihodnjega tedna, vroče bo, dnevne temperature bodo malce čez 30 stopinj. A suho vreme tudi tokrat ne bo vztrajalo dolgo, že v torek nas bo dosegla hladna fronta s padavinami. Dež bo ponehal šele v sredo popoldne, dnevne temperature bodo občutno nižje. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča