četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeTudi v torek poletno

Tudi v torek poletno

Dopoldne bo povsod sončno, popoldne se bo na zahodu pooblačilo. Začele bodo nastajati manjše padavine, ki se bodo zvečer širile tudi nad osrednjo Slovenijo. Na vzhodu bo medtem večji del dneva še sončno in zelo toplo. Ob zmernem vetru južnih smeri se bo ogrelo do 28 st. C. V osrednji Sloveniji bo okoli 26 st. C. Manj, a še vedno prijetno toplo bo na zahodu, kjer bodo temperature od 20 do 23 st. C.

Zelo toplo je v teh dneh tudi v gorah, kjer se prožijo plazovi mokrega snega. V torek bo v hribih na zahodu prevladovalo oblačno vreme. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne padavine. Na vzhodu bo večji del dneva še sončno. Pihal bo JZ veter.

V noči na sredo se bodo dež na zahodu krepil in do jutra razširil nad večji del Slovenije. Sreda bo večinoma oblačna s pogostimi padavinami, nastajale bodo tudi nevihte z nalivi. Več dežja bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Tudi v četrtek in petek bodo še padavine, ki se bodo pojavljale predvsem v obliki krajevnih ploh. Spet več sonca bo ob koncu tedna, a povsem brez padavin najverjetneje ne bo šlo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča