Tujce ob Kolpi čakal tihotapec

0
362

V sredo okoli 7. ure so policisti PP Kočevje v gozdu pred naseljem Grivac, blizu mejnega prehoda Petrina, izsledili štiri tujce (drž. Afganistana), ki so ilegalno prestopili državno mejo. Slednji so med postopkom  policistov zaprosili za mednarodno zaščito – azil, so sporočili s PU Ljubljana.

V tem času je druga  policijska patrulja v bližini Fare opazila osebni avtomobil znamke BMW, tujih reg. tablic in  27-letnega drž. Afganistana (ki je imel dovoljenje za prebivanje Republike Italije). Med postopkom so mu policisti zasegli boksar in vozniško dovoljenje, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za ponaredek.

Policisti so 27-letniku odvzeli prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja Ponarejanja priveden k preiskovalnemu sodniku. Zaradi posesti bokserja pa bo zoper njega uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju.

Hkrati policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države po 308.čl. KZ-1.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj