Ubij novinarja in delaj ‘biznis’ z nasmehom

Ubij novinarja in delaj ‘biznis’ z nasmehom

-
0 603

Nedopustno je, da so se v večjem delu Evrope, predvsem na vzhodu, seveda tudi pri nas, ustanovila podjetja, ki s podjetništvom nimajo nič, razen pranja denarja, ki si ga prisvajajo oz. nepravično pojerbajo. Gre za nekdanji državni kapital, torej za premoženje ljudi, delavcev, ki so nekoč s svojim delom in odrekanjem, furali t.i. skromno življenje. In kvazi podjetnikov ne manjka tudi pri nas. V to pisanje pa me je še enkrat zdramila vest o nezaslišanem umoru slovaškega kolega in njegove partnerke. Torej, smo v sekretu demokracije.

In prav Vzhod Evrope in tudi mi (beri Slovenija), hvalijo, kako so sprejeli vsa pristopna pogajanja oz. rešili vsa vprašanja po želji Evropske unije. In kaj nam, Slovencem, ta tako imenovana demokracija prinaša, če sploh kaj. Morda mladim, ampak starši praviloma zaslužijo več kot minimalca oz. v prevodu starši delajo še najmenj en posel, da svojemu otroku omogočijo šolanje, ne šoping.

Jet setu iz nekdanje Juge pa je opevana demokracija pomenila veliko in jim pomeni še vedno ogromno. Koritniki so že ob osamosvojitvi dobro vedeli za spremembe, za t.i. delnice, ki smo jih takrat dobili in podobno….

Prav slednji so nekoč opozarjali na nevarni Zahod, a v isti sapi so se ‘naši podalpski Balkanci’ okoristili in položaj izkoristili. Mimogrede za spomin, koliko OTROK t.i. delavcev je odšlo na tritedensko šolanje v Anglijo, v času počitnic?, Malo oz. nihče. Zvesti komunizmu in svojemu položaju, pa so svojemu madežu nudili prav omenjeno. Zakaj že, ko pa je bilo tako lepo v Made in YU?

Marsikateri penzič, ki ni bil partijski, ima še danes mizerno penzijo, medtem ko imajo nekateri v deželi pod Alpami, ki so se s partijsko knjižico bahali,  penzijo, ki je višja kot Kozara, ali Sutjeska. (nadmorska v evre oz. višina). Pa so delali kaj več kot nekdo, ki je ni imel?

Dokaz več nedotakljivosti finančno premočnih, je primer slovaškega kolega, Jana Kuciaka in njegovega dekleta, ki so ju umorili na domu! Jan je razkrival ozadje spornih poslov slovaških milijonarjev in države. Jan je pred umorom pisal tudi spornih poslih podjetnika, slednji je obtožen umora.

V Sloveniji smo navajeni, da so nepravnomočno obsojeni največkrat z nasmehom na obrazu. ‘Luštni,’ za laike ponižujoči.

Če imaš denar, ubij novinarja, ubij demokracijo in ponudi z nekaj več evri svoj marketing, z nasmehom. Uspelo ti bo. To je današnja družba. Hodi, pohodi…

Novinarja bodo vsi pozabili,  …..razen naročnik umora, če kdaj, se bo naročila spomnil na smrtni postelji.