Uboj v Črnomlju

0
34833

V Črnomlju oz. v Dolenji vasi se je okoli 17.45 ure zgodil uboj. Po naših neuradnih informacijah naj bi moški z večjim polenom udaril žensko po glavi. Na kraj dogodka so prihiteli reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj in črnomaljski policisti. Udarec-i so bili za žensko usodni.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili:

19. 3. nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni, da reševalci v zasebnem prostoru v Dolenji vasi pri Črnomlju oskrbujejo hudo poškodovano žensko. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PP Črnomelj in ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Kljub pomoči reševalcev je 67-letna ženska umrla na kraju dogodka.

Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah sta se 67-letni moški in žrtev, ki je bila njegova žena, sprla v stanovanjski hiši. Moški jo je s topim predmetom večkrat udaril po glavi, žrtev pa je obležala v hodniku hiše. Storilcu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, ogleda sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja uboja. 67-letnega osumljenca bodo predvidoma jutri s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti moškega nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje uboja določa kazen zapora do petnajstih let.