četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaUčenci prve triade v 9. regijah v šole

Učenci prve triade v 9. regijah v šole

Premier Janša je danes presenetil z izjavo, da “še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel”. Kasneje je sporočil, da epidemiologi in svetovalna skupina podpirajo odprtje 1. triade OŠ in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah.

Zaradi angleškega seva je Janša že na nedeljski konferenci napovedal, da bo ta teden potreben ponovni premislek glede sproščanja ukrepov. V državnem zboru pa je danes dejal, da so morali šolsko ministrstvo, NIJZ in svetovalne skupine do 16. ure pripraviti mnenje o “morebitnem odprtju šol in vrtcev”. Kot je dejal v DZ, “še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel”. Glede na angleške študije se namreč ta sev še posebej hitro širi med otroki.

Danes do 16. ure morajo z MIZŠ, NIJZ in svetovalne skupine sporočiti, ali bomo šole in vrtce jutri dejansko odprli in v katerih regijah, ker “se je situacija v nekaterih regijah spremenila in to ne na bolje”. Kot je pojasnil, je to vprašanje odprto zaradi angleškega seva koronavirusa, ki se je pojavil v Sloveniji. Glede na angleške študije se namreč ta sev še posebej hitro širi med otroki, pravi Janša.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča