torek, 21 marca, 2023
DomaSlovenijaUčenci prve triade v 9. regijah v šole

Učenci prve triade v 9. regijah v šole

Premier Janša je danes presenetil z izjavo, da “še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel”. Kasneje je sporočil, da epidemiologi in svetovalna skupina podpirajo odprtje 1. triade OŠ in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah.

Zaradi angleškega seva je Janša že na nedeljski konferenci napovedal, da bo ta teden potreben ponovni premislek glede sproščanja ukrepov. V državnem zboru pa je danes dejal, da so morali šolsko ministrstvo, NIJZ in svetovalne skupine do 16. ure pripraviti mnenje o “morebitnem odprtju šol in vrtcev”. Kot je dejal v DZ, “še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel”. Glede na angleške študije se namreč ta sev še posebej hitro širi med otroki.

Danes do 16. ure morajo z MIZŠ, NIJZ in svetovalne skupine sporočiti, ali bomo šole in vrtce jutri dejansko odprli in v katerih regijah, ker “se je situacija v nekaterih regijah spremenila in to ne na bolje”. Kot je pojasnil, je to vprašanje odprto zaradi angleškega seva koronavirusa, ki se je pojavil v Sloveniji. Glede na angleške študije se namreč ta sev še posebej hitro širi med otroki, pravi Janša.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno