Udari strel, veter razkrival, voda zalivala, toča

0
234

Slovenijo je prešla izrazita hladna fronta, ki je v večernih urah pokazala svojo moč tudi na JV Slovenije. Razvilo se je pravo nevihtno vreme, z močnim vetrom, udari strel in nalivi. Ponekod je padala tudi manjša toča. Sicer pa o največ težavah zaradi vremena poročajo s Štajerske oz. Prlekije in Prekmurja.

Z brežiškega Regijskega centra za obveščanje so sporočili:

Ob 22.51 je v naselju Brege, občina Krško strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila streho. Požara ni povzročila, prekinjena pa je bila oskrba z električno energijo. Gasilci PGD Brege in gasilci PGE Krško so s termo kamero pregledali prostore ter s folijo prekrili razkriti del strehe. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 22.15 je v Dobovi, občina Brežice meteorna voda zalila podvoz. Posredoval je dežurni delavec cestnega podjetja CGP Brežice in vzdrževalec podjetja Elektronik Brežice. Podvoz je bil prevozen ob 22.46 uri.

Ob 22.17 je odlomljena veja na relaciji od Bizeljske ceste proti Kapelam, občina Brežice ovirala promet. Posredoval je dežurni delavec cestnega podjetja CGP Brežice, ki je vejo razžagal in odstranil.

Ob 22.56 je podrto drevo na relaciji Bizeljsko-Orešje, občina Brežice oviralo promet. Dežurni CGP Brežice je drevo odstranil s cestišča.