četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaUkradla avto in ga zažgala. Pridržali nasilneža

Ukradla avto in ga zažgala. Pridržali nasilneža

Policisti PP Krško so bili 1. 3. obveščeni, da na travniku pri naselju Drnovo gori osebni avtomobil. Požar so gasilci pogasili. Policisti so ugotovili, da je zagorel osebni avtomobil, ki je bil ponoči ukraden z dvorišča stanovanjske hiše v Drnovem. Takoj so pričeli z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj tatvine in požiga. V dopoldanskih urah so prijeli 26-letnega in 21-letnega storilca z območja Krškega in ju pridržali. Ugotovili so, da sta ponoči razbila steklo na osebnem avtomobilu, v notranjosti našla ključe vozila in se odpeljala. Pri Drnovem sta iz vozila odtujila več delov in opreme, potem pa avtomobil zažgala. Zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nasilneža pridržali

Šentjernejski policisti so posredovali zaradi nasilja v družini na območju PP Šentjernej. Ugotovili so, da je 35-letni moški izvajal nasilje nad svojimi starši, ju izsiljeval, ustrahoval in spravljal v podrejen položaj. Zaščitili so žrtvi in odvzeli prostost nasilnežu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih dejanj. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovanega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Vlomi in tatvine
Med 28. 2. in 1. 3. je z delovišča v Velikih Brusnicah nekdo odtujil opažne elemente. Izvajalec del ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

V naselju Drska v Novem mestu je v noči na 1. 3. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v poslovne prostore. V objekt mu ni uspelo vstopiti, zaradi poškodbe vrat pa je nastalo za okoli 1500 evrov škode, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča