Ukradli 170 m električnih vodnikov, bakrene žlebove

0
2864

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Tatvine

Neznanci so ob železniški progi na območju Stranske vasi odtujili okoli 170 metrov električnih vodnikov in povzročili za okoli 4000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Dol pri Šmarjeti je v noči na 9. 5. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Med 8. 5. in 9. 5. je v kraju Hom na območju PP Trebnje nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 5000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc, Loč in Male Doline (PP Brežice) izsledili in prijeli pet državljanov Irana, pet državljanov Šrilanke in državljana Srbije in pri Oštrcu (PP Krško) tri državljane Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj