petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaUkradli 5 km bakrenih vodnikov oz. kabla

Ukradli 5 km bakrenih vodnikov oz. kabla

Črnomaljski policisti so v Dobličah obravnavali tatvino bakrenih kablov. Tam so neznanci dan prej iz sončne elektrarne odrezali približno pet kilometrov bakrenih kablov in lastnike oškodovali za pet tisoč evrov.

Varnostnik v trgovini v Trebnjem je pri tatvini zalotil 42-letnika iz Kočevja in ga zadržal do prihoda policistov. Zasegli so mu predmete, ki jih je hotel odnesti, vredne nekaj več kot enajst evrov.

Varnostnik v trgovini v Novem mestu je pri tatvini zalotil 28-letnika in ga zadržal do prihoda policistov,  ki jim je nato izročil predmete, ki jih je nameraval odnesti brez plačila, v vrednosti nekaj manj kot petdeset evrov.

Na Gorenji Gomili so ugotovili, da so jim neznanci iz hiše v zadnjih dneh odnesli 25 metrov bakrenih odtočnih cevi in 20 metrov bakrenih žlebov. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 800 evrov.

V Dolenjem Mokrem polju so zvečer neznanci vstopili v hišo, ko so domači spali, pregledali prostore in odnesli nekaj manj kot petsto evrov denarja, ki so ga našli, dodatno pa naredili še za petsto evrov škode na vratih.

Zaradi nezakonitega prestopa notranje meje oziroma neizpolnjevanja pogojev za bivanje v Sloveniji so policisti obravnavali 69 tujcev (na območju Dobove, Rigonc, Obrežja, Loč, Mokric in Čateža ob Savi). Tujci so bili iz Indije, Nepala, Bangladeša, Maroka, Azerbajdžana, Rusije, Sirije, Kube, Palestine, Malija, Nigerije, Gambije, Iraka in Šrilanke.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so zvečer na relaciji od Obrežja proti Čatežu ustavljali sumljivo vozilo, ki najprej ni upoštevalo znakov policistov, nato pa so ga uspeli ustaviti pri Mokricah. Ugotovili so, da 21-letni voznik iz Bosne in Hercegovine vozi štiri državljane Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avtomobil so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo polovica trkov z divjadjo.

Prometni policisti so na Srednjem Pijavškem kontrolirali 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz Zagorja. Zaradi nezanesljive vožnje so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Uvedli so postopek o prekršku in ga do iztreznitve pridržali na krški policijski postaji.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so pri izvajanju nalog v okolici Slovenske vasi kontrolirali 23-letnega voznika kombiniranega vozila. V postopku so ugotovili, da voznik iz Podbočja ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča