Ukradli octavio. Prijeli tihotapca in ilegalce

0
4154

V noči na 25. 9. je z dvorišča stanovanjske hiše v Mrtvicah na območju PP Krško nekdo odtujil osebni avtomobil Škoda octavia, sive barve, letnik 2006, registrskih oznak KK FE-370. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Policisti ponovno svetujejo, da ključev ne puščate v vozilih. Vozila zaklepajte tudi v primeru, da so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš.

Na Bizeljskem je med 8.30 in 21. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomi v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Po prvi oceni je škode za okoli 2000 evrov.

Prijeli tihotapca in ilegalce

Ukradli octavio. Prijeli tihotapca in ilegalce
(foto: PU NM)

Brežiški policisti so dopoldne v Žejnah opravljali naloge varovanja državne meje in ustavili osebni avtomobil znamke Mercedes avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Bosne in Hercegovine v avtomobilu prevaža šest državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana pa še potekajo.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Stranske vasi pri Semiču izsledili in prijeli pet državljanov Pakistana in štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

(foto: PU Nm)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj