ponedeljek, 20 marca, 2023
DomaKronikaUkradli vozilo, vlomili v hišo, prestregli 46 ilegalcev

Ukradli vozilo, vlomili v hišo, prestregli 46 ilegalcev

V noči iz sobote na nedeljo so neznanci iz Cesarjeve ulice odpeljali črnega VW touran, letnik 2004, novomeških registrskih tablic. Avto, vreden okoli tri tisoč evrov, so najverjetneje spravili v pogon z original ključi, ki so bili v odklenjenem vozilu.

Vlom v hišo

V Mokronogu so v soboto zvečer ugotovili, da so jim v času odsotnosti vlomili. Hišo so ponoči varovali policisti, v nedeljo dopoldne pa opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah so lastnikom odnesli nekaj družinske zlatnine in skupaj s škodo na oknih in vratih naredili za nekaj tisoč evrov škode. Pri ogledu so še opazili, da so neznanci obrnili kamero videonadzora, ki je bila nameščena na objektu.

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so v petek popoldne pri Butoraju prijeli šest državljanov Afganistana, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. V soboto popoldne so jih prijeli še trinajst pri Žuničih ter dva pri Bistrici (iz Palestine in Sirije). V nedeljo zjutraj do pri Balkovcih prijeli še triindvajset državljanov Afganistana. V ponedeljek zgodaj zjutraj so pri
Doblički gori prijeli državljana Pakistana. Novomeški policisti so v Šmihelu v petek popoldne prijeli tri državljane Afganistana.

Brežiški policisti so v soboto zgodaj zjutraj v Čatežu ob Savi ustavili in prijeli 51-letnega državljana Kosova. Ta je pred tem prišel v Slovenijo mimo mejnega prehoda, v Ribnici ukradel avto in se z njim odpeljal proti avtocesti, a so ga brežiški policisti prestregli, vklenili in odpeljali v pridržanje. V postopku so ugotovili, da ga zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitev iščeta belgijska in španska policija, so še sporočili s PU Nm.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno