četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaUkrepi, ki ne ohranjajo dejavnost. Številni še teras niso odprli

Ukrepi, ki ne ohranjajo dejavnost. Številni še teras niso odprli

Nekateri gostinci bodo v ponedeljek spet začeli streči tudi v notranjosti lokalov po vsej državi. Mize pogrinjajo večinoma gostinci, ki imajo večje lokale, medtem ko še vedno manjši o slednjem ne razmišljajo. Glede na normative, koliko pa je takšnih lokalov v Sloveniji, da bi se gostincem slednje res izplačalo? Prav tako časovnica obratovanja, zapiranje lokalov ob 19. uri (razen za prevzem jedi, ki je lahko daljši).

Ne glede na t.i. odločujoče pri tej dejavnosti in ministrstvu, so ti ukrepi za številne manjše gostince neuresničljivi, tako kot terase. Naj odgovorni preverijo, koliko gostincev je ob vseh teh normativih sploh odprlo teraso. Kakšen strošek za delodajalca predstavlja delavec, ki ga ima zaposlenega, med drugim tudi z vsemi čistili v rokah itd.

Po besedah gospodarskega ministra bo šlo pri vnovičnem odpiranju na zaupanje, da je gost bodisi cepljen, testiran, ali pa je virus prebolel. Strežno osebje gostov ne bo dolžno preverjati, bo pa lahko vsakogar po dokazilih povprašal inšpektor. Še vedno pa velja, da mora biti razdalja med gosti vsaj meter in pol, mize morajo imeti tri metre razdalje, zato bo obratovanje še naprej precej okrnjeno.

Tako, mimogrede. Nima vsak gostinec tako velikega objekta kot je npr. Brdo. Za primer, lokal, ki ima 100 kvadratnih metrov, koliko ljudi je lahko v lokalu? Še vedno pa veliko nerazumevanja predstavlja t.i. poslovno in družinsko obedovanje, kjer družina lahko šteje več kot štiri člane.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča