Ukrepi: maske na prostem, omejitev obratovanja lokalov

0
5950

Vlada je sklenila, da bo potrebno ob vstopu v delovne prostore meriti temperaturo. Nošenje mask bo od sobote obvezno tudi na odprtih javnih prostorih. Omejili bodo obratovalni čas lokalov.

Vlada je sklenila, da bo potrebno ob vstopu v delovne prostore meriti temperaturo zaposlenih in obiskovalcev. Vsi s povišano temperaturo bodo napoteni na bolniško. Pripravljena bo zakonska podlaga, ki bo omogočala bolniško odsotnost do treh dni tudi brez obiska zdravnika, je na tiskovni konferenci po seji vlade napovedal vladni govorec Jelko Kacin. Zakon o nalezljivih boleznih je po Kacinovih besedah jasen: vsak je odgovoren prispevati k varovanju javnega zdravja.

Ta konec tedna pričnejo veljati spremembe glede nošenja mask v zaprtih javnih prostorih. Maska bo obvezna za učence od 7. razreda dalje, dijake in študente. Tudi vzgojiteljice, vzgojitelji v vrtcih ter učiteljice, učitelji v razredih vseh stopenj bodo morali nositi maske.

Nošenje mask bo od konca tega tedna obvezno tudi na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so na primer tržnice, mestna jedra.

S prihodnjim tednom bodo omejili tudi čas obratovanja gostinskih lokalov, predvidoma na termin med 6. in 22. uro. Vlada je poleg tega sprejela priporočilo, naj tam, kjer je to mogoče, organizirajo delo od doma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj