četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeUmiritev in razjasnitev

Umiritev in razjasnitev

Ponoči se bo pestro tridnevno vremensko dogajanje umirilo. Padavine bodo postopno ponehale tudi v vzhodni Sloveniji. Na zahodu se bo že jasnilo, na vzhodu bo v jutrajnjih urah še vztrajala oblačnost. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zaradi vetra bo ponedeljkovo jutro toplo. Na Primorskem in po nižinah osrednje ter vzhodne Slovenije bodo temperature med 18 in 20 stopinj. Bolj sveže bo na Koroškem in Gorenjskem, v zatišnih Alpskih dolinah se bo ohladilo do 11 stopinj.

Dopoldne bo v vzhodni Sloveniji na nebu še precej oblakov, drugod bo ves dan sončno, popoldne pa bo vse več modrine tudi na vzhodu. Še bosta pihala SVnik in burja, ki bo temperaturo na Primorskem potisnila prek 30 stopinj. Ogrelo se bo do 32, na Goriškem celo do 33 stopinj, ampak zrak bo tukaj zelo suh, zato ne bo težav s prenašanjem vročine. V notranjosti Slovenije bo nekaj stopinj manj, v osrednji Sloveniji jih bo 29, na vzhodu 27, 28, na SZ pa bo prijetnih 26 stopinj Celzija.

Po nekaj dneh nestabilnega vremena, se bodo razmere v gorah jutri izboljšale. Za izlet jutri raje izberite zahodni del naših gora, saj bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju zlasti v dopoldanskih urah še precej oblakov. Pihal bo SV veter, ki bo izrazitejši v sredogorju.

Torek bo sončen, veter bo ponehal zato pričakujemo nekoliko bolj sveže jutro. Popoldne bo na nebu kar nekaj kopaste oblačnosti, nastajale bodo kratkotrajne plohe in manjše nevihte, ogrelo se bo do 28 stopinj. Sreda bo sončna in suha, v notranjosti Slovenije malce pod 30 stopinj, na Primorskem pa kakšna čez.  V četrtek bo v zahodni polovici Slovenije nekaj več oblakov, nastala bo kakšna ploha. Veliko jasnine bo v osrednjem delu in na vzhodu. Toplejši zrak bo nad nami ob koncu tedna, ampak hude vročine ne bo.

Burja je še nekoliko ohladila morje ob naši obali, danes je temperatura znašala le dobrih 22 stopinj. Od torka naprej pa se bo morje spet ogrelo, saj bo burja jutri ponehala.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča