sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaUmrl po trčenju z vlakom

Umrl po trčenju z vlakom

Ob je 17.31 uri se je na Muhaberju v Novem mestu zgodila tragična nesreča, ko je vlak zbil pešca, slednji je na kraju dogodka umrl. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto in reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 46-letni moški hodil iz smeri Novega mesta proti Potočni vasi ob desni strani železniške proge in ob sebi potiskal kolo s pomožnim motorjem. Na območju Muhaberja je iz smeri Novega mesta pripeljal potniški vlak, vlakovodja je z zvočnimi signali moškega
opozarjal na prihod vlaka in zaviral, vendar trčenja ni mogel preprečiti. 46-letni moški je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

26. 9. 2021 ob 8.26 je v reki Krki v Novem mestu občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki  Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske ter Zahodnoštajerske regije so območje preiskali in našli dve topovski granati kalibra 75 mm, nemške izdelave, dve topovski granati kalibra 76,5 mm, iz obdobja Kraljevine Jugoslavije in dve minometni mini kalibra 81 mm, nemške izdelave, vse iz obdobja 2. svetovne vojne. Najdena eksplozivna sredstva so odstranili in uničili na varni lokaciji.

26. 9. 2021 ob 14.03 je pri naselju Občice, občina Dolenjske Toplice,  občan v gozdu našel  neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki  Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske ter Zahodnoštajerske regije so območje preiskali in našli enajst ročnih bomb, italijanske izdelave, vse iz obdobja 2. svetovne vojne. Najdena eksplozivna sredstva so odstranili in uničili na varni lokaciji, še poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča