petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaUmrli zaradi zdravstvenih težav in ne zaradi prometne nesreče

Umrli zaradi zdravstvenih težav in ne zaradi prometne nesreče

Večkrat poročamo o prometnih nesrečah, žal tudi s tragičnimi posledicami. Po obdukciji pa so v nekaterih primerih ugotovili, da so vozniki niso umrli zaradi posledice prometnih nesreč, ampak je bila smrt posledica poslabšanja zdravstvenega stanja. Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so tako v letu 2022 obravnavali osem prometnih nesreč, v katerih je umrlo devet ljudi, letos pa na naših cestah ni bilo smrtnih žrtev zaradi prometnih nesreč, so sporočili s PU Nm.

V vseh treh primerih so bile opravljene obdukcije in ugotovljeno je bilo, da vozniki niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč:

7. 12. 2022 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, v smeri proti Obrežju, pri počivališču Zaloke, kjer je 62-letni voznik osebnega avtomobila na pospeševalnem pasu silovito trčil v zadnji del tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče. 16. 1. 2023 je na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju, pri izvozu za Novo mesto, voznik tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. Posredovali so reševalci, ki so ugotovili, da je voznik umrl na kraju nesreče. Prav tako 16. 1. 2023 je v Škrjančah pri Novem mestu 45-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, z vozilom obstal v jarku in umrl na kraju nesreče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča