Upoštevajte ukrepe, napoved omejitve izhodov iz stanovanj

0
5797

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je napovedal, da bo vlada omejila izhode iz stanovanj, le na najnujnejše. Po njegovih besedah bi to lahko nadzorovala mestna redarstva. Poudaril je, da je ključni problem naraščanja okužb v naših navadah. “Danes je tako lep dan, da so ljudje spet skupaj na soncu. In to enostavno ne gre,” je dejal in opozoril: “Če se to ne prepreči, bo okuženih vedno več.” “Vsaka konkretna individualna bolezen, ki jo preprečimo, je dosežek,” je izpostavil.

Neuradno naj bi bila meja za uvedbo ukrepa omejitev izhodov iz stanovanj 150 hospitaliziranih, ukrep pa bi v veljavo lahko stopil že prihodnji teden, so poročali v oddaji 24UR. Prav tako naj omejitev ne bi veljala kar za vse povprek, ampak le za starejše od 65 let, rizične skupine in mlajše od 21 ali 18, kot to velja v BiH.

Napovedal pa je tudi odhod vojske na mejo oziroma pomoč vojske pri nadzoru južne meje.

Z novim koronavirusom okužen obsojenec na Dobu

V zaporu na Dobu so potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom med zaporniki. Obsojenec se sicer počuti dobro in zdravniške nege ne potrebuje, ni pa še znano, kako se je okužil. V izolaciji je 20 oseb, ki so bile v stiku z njim.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj