četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportUrevčeva in Lampičeva najboljši

Urevčeva in Lampičeva najboljši

Na drugem ekipnem šprintu letošnje sezone v švedskem Ulricehamnu sta Eva Urevc in Anamarija Lampič spisali zgodovino slovenskega teka na smučeh, saj sta ugnali vso konkurenco!

Na drugem ekipnem šprintu letošnje sezone smo v finalu znova videli le žensko posadko v postavi Eva Urevc, Anamarija Lampič, medtem ko sta bila Janez Lampič in Vili Črv prepočasna v polfinalnem teku. Finalno preizkušnjo je začela Urevčeva, ki je predala na 4. mestu, tik za švedsko prvo ekipo, ameriško prvo in švedsko drugo ekipo. Lampičeva je prav tako predala na četrtem mestu ob koncu svoje prve predaje. Urevčeva je v drugi predaji še naprej tekla ob najhitrejših, na polovici proge sta bili naši na tretjem mestu za prvo švedsko ekipo in prvo ameriško ekipo.

Lampičeva je zanesljivo tudi v svoji predzadnji predaji ohranila stik z najboljšimi, tako kot tudi Urevčeva v svoji zadnji predaji. Predala je na četrtem mestu, a le 9 desetink za vodilno ekipo Švedske. Nato pa izjemna taktična predstava Lampičeve, ki je na ciljno ravnino prišla na svoji smučini in pokazala največ moči med vsemi in kot prva prečkala ciljno črto za zgodovinsko slovensko zmago v ekipnem šprintu! Drugo mesto sta osvojili Švedinji Maja Dahlqvist in Linn Svahn, tretje pa Švicarki Laurien van deer Graaff in Nadine Fähndrich.

Prihodnji konec tedna tekem svetovnega pokala ne bo, le ta se bo nadaljeval v češkem Novem Mestu čez dva tedna. (Sloski)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča