Uro ali dve bo tudi sonce

0
98

Oblačnost se bo ponoči spet zgostila, nekatere nižine bo prekrila megla. Te ne bo v alpskih dolinah in na višje ležečim mraziščih južne Slovenije, kjer se bo dan začel z minusom. Drugod bo od 2 do 5, na Primorskem pa od 6 do 9 st. C. Dopoldne bo marsikje po nižinah še oblačno ali megleno, popoldne pa se bo megla večinoma razkrojila, tako da bomo v večjem delu države imeli vsaj kakšno uro ali dve sonca. Le po večjih kotlinah in na Primorskem bo lahko sivina vztrajala skozi ves dan.

V krajih, kjer bo megla tudi popoldne, bo razmeroma hladno, v krajih z več jasnine pa bo občutno topleje s temperaturami od 11 do 14 st. C.

Po današnjem nekoliko hladnejšem dnevu v hribi bo jutri meja ledišča spet nad našimi najvišjimi vrhovi. Na primorski strani dinarske pregrade bo prevladovalo oblačno vreme, a bo ostalo večinoma suho. Drugod bo veliko sonca. Ob šibkem JZ vetru bo najtopleje na območju Pohorja, kjer bo na vrhu popoldne okoli 10 st. C.

Tudi sobota bo na Primorskem oblačna, drugod bo več jasnine, vendar se bo marsikje po nižinah vsaj dopoldne, ponekod lahko tudi večji del dneva zadrževala megla. V krajih s soncem se bo ogrelo do 15 stopinj, v krajih z dolgotrajnejšo meglo pa bo skoraj 10 stopinj manj. Tudi nedeljsko dopoldne bo marsikje po nižinah megleno, popoldne bo zapihal JZ veter in razkrojil jezera vlažnega in hladnega zraka. Kljub temu prav veliko sonca ne bo, saj nas bo od zahoda že začela prekrivati oblačnost bližajoče fronte. V ponedeljek kaže na oblačno vreme z občasnimi padavinami, v gorah bo snežilo. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj