četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaUsodna nesreča na železniških tirih

Usodna nesreča na železniških tirih

V torek ob 16.20 ur so bili policisti PU NM obveščeni, da naj bi v Gornjem Lenartu na območju Brežic vlak trčil v pešca. Reševalci so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti PP Brežice so ugotovili, da je 81-letni moški na prehodu ceste čez železniško progo kljub spuščenim zapornicam prečkal železniške tire. Strojevodja na mednarodnem potniškem vlaku, ki je pripeljal iz smeri Krškega, je moškega z zvočnimi signali opozarjal na bližajoči vlak, sprožil je tudi zavoro, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo z ugotovitvami po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Neprilagojena hitrost

Nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči med Zagorico pri Velikem Gabru in Žužemberkom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 49-letni voznik. V nesreči se je huje poškodoval 19-letni potnik v vozilu 49-letnega voznika. Udeležena voznika in dve potnici iz vozila povzročitelja so po prvih informacijah utrpeli lažje poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Tatvina

V Črnomlju je med 1. 11. in 2. 11. nekdo z dvorišča podjetja odtujil bakrene in medeninaste odpadke. Škode je za okoli 4000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke izsledili in prijeli pet državljanov Afganistana in pri Miličih tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča