sobota, 27 julija, 2024
DomaKronikaUsodna nesreča za voznika

Usodna nesreča za voznika

V torek okoli 16. ure so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dolenjimi Laknicami in Drečjim vrhom. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste po strmem pobočju. 52-letni voznik je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj po 13. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, iz smeri Ljubljane proti Obrežju, pri Čatežu ob Savi. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 67-letni voznik tovornega vozila znamke Iveco slovenskih registrskih oznak, zaradi izpraznjene pnevmatike ustavil vozil na desnem prometnem pasu, oviro zavaroval z varnostnim trikotnikom in poklical pomoč. Medtem, ko je čakal na pomoč in sedel na varnostni ograji, je po desnem prometnem pasu pripeljal 38-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, bolgarskih registrskih oznak. Ko je opazil stoječe vozilo, je pričel zavirati, vendar je kljub temu s prednji delom vanj močno trčil. Po trčenju je stoječe vozilo odbilo in s prednjim kolesom 67-letnemu moškemu prevozilo nogo. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in
odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poškodovana udeleženca nesreče

28. 9. nekaj pred 8. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Nestoplji vasi. Policisti PP Črnomelj so ugotovili, da je 37-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 36-letni voznik. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Metlika sov noči na 29. 9. med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov
alkoholiziranosti odredili preizkus. 41-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom

V Novem mestu je v noči na 28. 9. nekdo vlomil v medomat in odtujil manjšo vsoto denarja. Z vlomom je storilec povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Okoli 19. ure so zaradi poskusa izmika mejni kontroli obravnavali še državljana Afganistana, ki so ga našli v tovornem vozilu turških registrskih oznak. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (PP Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, v Žuničih (PP Črnomelj) štiri državljane Afganistana in v Bojancih (PP Črnomelj) državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča