sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaUsodno drevo, marsikje spet gorelo

Usodno drevo, marsikje spet gorelo

Žal se je soboto zaznamovala tudi črna kronika, z izgubo človeka, Po poročanju novomeškega Regijskega centra za obveščanja je umrl človek, ki je delal v gozdu, prav tako je kljub prepovedi večkrat gorelo.

Ob 11.59 uri se je v gozdu pri naselju Brezova Reber pri Dvoru, občina Žužemberk, zgodila delovna nesreča. Pri sečnji je drevo padlo na občana, ki je umrl na kraju nesreče. Gasilci PGD Ajdovec so razžagali drevo in omogočili reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto dostop ter prenesli pokojnega iz gozda do ceste.

Ob 13.56 v naselju Gorenje Vrhpolje, občina Šentjernej, trosilec gnoja občanu poškodoval nogi. Gasilci PGD Vrhpolje so do prihoda reševalcev občanu nudili pomoč in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga oskrbeli na kraju in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Požari v naravi

Ob 11.20 je v bližini naselja Stopiče, občina Novo mesto, pri požiganje suhe trave ogenj ušel nadzoru ter se razširil v gozd. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so na površini 600 kvadratnih metrov pogasili goreče grmičevje in podrast. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 14.26 je pri naselju Vejar, občina Trebnje, gorelo grmičevje in podrast v gozdu. Gasilci PGD Trebnje, Račje selo, Ponikve in Trebanjski Vrh so požar na površini okoli  5000 kvadratnih metrov pogasili.
Ob 16.51 je v naselju Bereča vas, občina Metlika, gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Suhor so pogasili požar na površini okoli enega hektarja.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča