četrtek, 22 februarja, 2024
DomaLokalnoUspešna izvedba on-line plesnega festivala PK Lukec

Uspešna izvedba on-line plesnega festivala PK Lukec

V soboto, 6. februarja je preko spleta potekala sedma izvedba mednarodnega plesnega festivala Master Dance Festival – Lukec Open. Zaradi omejitev smo festival tokrat, namesto v brežiški športni dvorani, morali pripraviti v drugačni obliki in sicer je potekal preko Zoom aplikacije. Celotna prireditev je bila v živo na voljo preko našega Youtube kanala, kjer si jo po pridobljenih podatkih ogledalo več kot 2.600 gledalcev. Spletni prenos so podprli in omogočili Občina Brežice, Zavarovalnica Triglav in Mabat INT.

Kljub težkim časom, ko je marsikomu onemogočeno treniranje in udejstvovanje na podobnih prireditvah, smo se v organizacijskem odboru odločili, da vseeno ohranimo tradicijo in pripravimo prireditev v spletni obliki. S pripravo in izvedbo smo želeli dodatno motivirati plesalce, saj se marsikdo srečuje ravno s tem, predvsem iz razlogov, ker ni podobnih prireditev in tekmovanj, kjer bi lahko plesalci prestavili svoje znanje in kreativnost.

Tako smo lahko v 9 urnem programu spremljali plesne nastope iz domačih dnevnih sob, otroških sob, plesnih in športnih dvoran (od tam kjer je njihova uporaba seveda dovoljena). Predstavilo se je 220 plesalcev iz 31 plesnih klubov in šol pretežno iz Slovenije nekaj pa tudi iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.

Med nastopajočimi je bila tudi članica PK Lukec Žana Colarič, ki si je v kategoriji modern solo člani priplesala zlato priznanje in uvrstitev na solo galo, kjer je nastopilo 12 najboljših solo točk festivala.

Najboljše točke se na našem festivalu predstavijo še enkrat v gala tekmovanjih in to leto smo pripravili tri različna gala tekmvoanja. Najboljša mesta v njih so osvojili:

MINI GALA (12 najboljši plesnih točk v kategorijah MINI in OTROCI):
1. mesto: VANESSA PRAUNSEIS (Plesni klub Vibe, Slovenija)
2. mesto: BECOME! (Društvo Kazina, Slovenija)
3. mesto: MISS JAZZ (Društvo Kazina, Slovenija)

DUO / TRIO GALA (6 najboljših točk v kategorijah MLADINCI in ČLANI):
1. mesto: MISSED (MN Plesna šola, Slovenija)
2. mesto: EMMA I ANA (Atomic Dance Factor, Hrvaška)
3. mesto: KETI I NINA (Atomic Dance Factor, Hrvaška)

SOLO GALA (6 najboljših točk v kategorijah MLADINCI in ČLANI):
1. mesto: DISTANCE (MN Plesna šola, Slovenija)
2. mesto: VOICES IN MY HEAD (Plesni studio Novo mesto, Slovenija)
3. mesto: BACK HOME FOR CHRISTMAS (Plesni studio Novo Mesto, Slovenija)
4. mesto: IMPOSSIBLE (Športno društvo Moj Klub, Slovenija)

Posebna pohvala gre vsem plesalcem solo gale, ki so bili res izjemni, še posebno pa zmagovalcu Luki Vodopivcu, ki je prejel vse možne točke sodnikov. Najboljši plesalci duo/trio in solo gale si bodo razdelili tudi namenska denarna sredstva v skupni višini 800 EUR.

Nastope so budno spremljali in ocenjevalni sodniki Željko Božič, Miha Poznič in Tjaša Dobravec iz Slovenije ter predstavnika iz tujine Ivana Rončević iz Hrvaške ter Miloš Isailović iz Srbije. Za povezovanje programa je poskrbela Špela Švab skupaj s simpatičnim Medo Lukcem (Luka Vodlan), za tehnično podporo izvedbe festivala pa so skrbeli Sebastijan Vodlan, Rebeka Capl, Matic Bogolin, Sara Capl, Tamara Hostar in Dea Micić. Prikradli so se nam kakšni manjši spodrsljaji ampak glede na to, da smo vsi prvič delali nekaj takšnega, smo s skupnimi močmi vse prepreke hitro in gladko odpravili, za kar je zagotovo kriva uigrana ekipa, so še sporočili iz PK Lukec.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča