Uspešni pri varovanju meje, prestregli 112 ilegalcev

0
884

Policisti PU Novo mesto so minuli konec tedna prestregli največje število ilegalcev v zadnjem obdobju. Prav tako so pridržali tihotapca ljudi.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

V noči na 20. 6. so brežiški policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. V postopku so ugotovili, da 32-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 32-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Državljane Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Breg pri Sinjem vrhu, Vrčice, Zilje, Smuka (PP Črnomelj) in Jama pri Dvoru (PP Dolenjske Toplice), med 19. 6. in 22. 6. izsledili in prijeli 107 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s z 80 državljani Pakistana, 17 državljani Maroka, šestimi državljani Bangladeša in štirimi državljani Indije še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj