petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaUtopitev v Krki

Utopitev v Krki

Ob 14.07 uri so pri naselju Podgozd, občina Žužemberk, v reki Krki našli utopljenca. o prvih ugotovitvah ogleda je 45-letni domačin na kopališču ob jezu plaval in se potapljal. Okoli druge ure popoldne so opazili, da ga ni nazaj na površje. Eden od kopalcev je skočil v vodo, se potopil in 45-letnika našel negibnega na dnu. Zvlekel ga je na jez na sredi reke in začel s temeljnimi postopki oživljanja, pri čemer so mu pomagali vsi navzoči kopalci. Gasilci iz PGD Dvor so nadaljevali z oživljanjem z defibrilatorjem, pri čemer jim je pomagal reševalec ZD Novo mesto, ki se je znašel na kraju v prostem času. Po prihodu nujne medicinske pomoči so s temeljnimi postopki
oživljanja prevzeli še reševalci, vendar je zdravnica po približno eni uri ugotovila, da mu ne morejo več pomagati. Sumljivih okoliščin policisti na kraju niso ugotovili, točen vzrok smrti bodo ugotovili s sanitarno obdukcijo.

Prometne nesreče

25. 6. 2021 ob 11.06 je na cesti Črnomelj—Stari Trg ob Kolpi, občina Črnomelj, motorist zbil srno. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega motorista oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

25. 6. 2021 ob 13.54 se je pri naselju Dobrava pri Škocjanu, občina Škocjan, osebno vozilo zapeljalo iz ceste in obstalo na strehi. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj nesreče, nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča