torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaV avtobus metali kamenje. Kje že?

V avtobus metali kamenje. Kje že?

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Vlomi in tatvine

Na Cesarjevi ulici v Novem mestu je v noči na 17. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil vrtno kosilnico, električni vrtalnik, električne vodnike in posodo z gorivom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V noči na 18. 5. je v Podbočju na območju PP Krško nekdo vlomil v skladišče prodajalne. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Na Zobčevi ulici v Novem mestu je v noči na 18. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Odtujil je ponjavo in korito z rožami.

Poškodovanje vozila

Okoli 22.30 so bili policisti obveščeni, da so v avtobus, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Mirni Peči, pri naselju Brezje neznanci v vozilo vrgli več kamnov in poškodovali dve stekli. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Nova vas ob Sotli, Kapele, Sela pri Dobovi, Gornji Lenart) izsledili in prijeli 16 državljanov Sirije, 12 državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, šest državljanov Bangladeša, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, tri državljane Maroka, tri državljane Alžirije, dva državljana Indije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča