petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaV balonarski nesreči poškodovane štiri osebe

V balonarski nesreči poškodovane štiri osebe

Nekaj po 10. uri so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o balonarski nesreči na območju Ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom. Čeprav je bilo po prvih podatkih poškodovanih šest oseb, so se po zadnjih podatkih poškodovali le štirje od šestih potnikov. Stopnja poškodb še ni znana, vendar po do sedaj znanih podatkih njihova življenja niso ogrožena.

S PU Ljubljana so sporočili: nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o balonarski nesreči na območju ljubljanskega barja, med Škofljico in Igom. Po do sedaj zbranih obvestilih se je nesreča zgodila pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega, danes dopoldan poletel iz okolice Bistre na enourni polet. Oba  sta nameravala pristati na barju pri Igu, kjer je pri pristanku enega izmed balonov prišlo do nesreče, kjer je balon s košaro trčil v travnik.

V balonu je bilo šest oseb, pet državljanov Belgije in državljan Slovenije. V nesreči so bile poškodovane štiri osebe. Od tega so bili trije državljani Belgije in sicer pilot zrakoplova star 55 let in 28 in 54 letni potnici, ter pomožni pilot 67-letni državljan Slovenije. S kraja so bili odpeljani v UBKC Ljubljana, kjer ostajajo na zdravljenju, po do sedaj znanih podatkih njihovo življenje ni ogroženo. Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal na barju. Belgijski državljani so v Slovenijo prišli skupaj s svojo balonarsko opremo.

Na kraju so posredovale reševalne ekipe in tudi helikopter za prevoz poškodovanih, kraj je bil zavarovan  in je bila izključena možnost požara ali eksplozije.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Policisti so opravili ogled kraja na katerem je prisoten tudi preiskovalec letalskih nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in vodijo kriminalistično preiskav, ki se bo nadaljevala tudi v naslednjih dneh. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

(foto: Luka Kotnik/24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča