V Brezju poskus uboja

0
7674

Na številko policije 113 so bili policisti PU Nm okoli 19.30 ure, 29.5.2020, obveščeni o streljanju v romskem naselju Brezje/Žabjak, kjer naj bi bila ena oseba poškodovana. Operativno-komunikacijski center je na kraj napotil več patrulj in policiste posebne policijske enote policijske uprave Novo mesto, o dogodku so obvestili tudi regijski center za obveščanje.

Po prvih ugotovitvah ogleda je med več osebami prišlo najprej do spora in groženj, uporabljeno je bilo tudi strelno orožje – pištola. V preiskavo primera se je vključil sektor kriminalistične policije, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika so pridržali 32-letnega domačina. Reševalci so na kraju nudili pomoč poškodovani 34-letnici, ki so jo nato odpeljali na pregled v novomeško bolnišnico. Po oskrbi je bila odpuščena, njene poškodbe so lažje. Vse okoliščine poškodbe še niso znane.

Osumljenec nima orožne listine. Policisti so ga v zadnjih letih zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj zoper življenje in telo obravnavali štiriindvajsetkrat.

Policijska preiskava in aktivnosti še potekajo, zaradi interesa preiskave drugih podatkov ne bodo posredovali javnosti, so sporočili s PU Nm.

(foto: arhiv DolenjskaNews)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj