V času karantene 32 vlomov

0
1201

Med 14. 3. in 24. 3. so na območju Policijske uprave Novo mesto (Dolenjska, Posavje in Bela krajina) policisti obravnavali 32 vlomov v različne objekte. Največ, 16 je bilo vlomov v počitniške hiše, predvsem na območju Dolenjske in Bele krajine, obravnavali smo še osem vlomov v poslovne objekte, šest vlomov v stanovanjske hiše in dva vloma v gospodarske objekte. V vseh primerih so policisti in kriminalisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi, opravili razgovore z oškodovanci in osebami, ki bi lahko karkoli vedele o kaznivem dejanju in nadaljujejo s preiskavami.

V 13 primerih vlomov je bilo ugotovljeno, da storilci niso ničesar odtujili, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomi. Iz počitniških hiš in pomožnih objektov so storilci odtujili vrtno in drugo orodje, tri kosilnice, agregat, dva akumulatorja, živila in alkoholne pijače. Vlomi v stanovanjske hiše so bili storjeni v času, ko so bili stanovalci odsotni, odtujen pa je bil denar in nakit. Tudi pri vlomih v poslovnem prostore je bila premoženjska škoda povzročena z vlomom v večini primerov večja, kot je bila vrednost odtujenih predmetov. Največkrat je šlo za tatvino menjalnega denarja.

Število kaznivih dejanj vlomov v tem obdobju je bilo primerljivo z enakim obdobjem lanskega leta (med 14. 3. 2019 in 24. 3. 2019), ko smo na našem območju obravnavali 36 vlomov v različne objekte, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj