V času maratona nadzora hitrosti nekateri šprinterji

0
1598

Prvi dan maratona nadzora hitrosti je za policisti. V sredo so v 12-urnem nadzoru, ki je potekal na območju štirih policijskih uprav, ugotovili 527 prekoračitev hitrosti. Dan je minil z zgolj eno hujšo prometno nesrečo, poškodovani pa ni življenjsko ogrožen. Zadovoljni so, da večina voznikov spoštuje omejitve in vozi odgovorno. Vseeno pa se najdejo takšni, ki z visokimi prekoračitvami resno ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev. Zato znova pozivajo: Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse!

Rezultat 12-urnega nadzora na štirih upravah je 527 kršitev
Včeraj so poostren nadzor izvajali policisti štirih (od osmih) policijskih uprav, in sicer policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Koper in Maribor, na ostalih policijskih upravah pa so se policisti nadzoru pridružili ob rednem delu.

Od 527 ugotovljenih prekoračitev hitrosti smo jih obravnavali:

55 na cestah izven naselja,
180 na avtocestah in hitrih cestah ter,
292 v naseljih.
Policisti so 317 voznikov obravnavali na kraju, 210 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvi oziroma plačilni nalogi.

Večina vozi odgovorno, izstopajo pa posamezniki z visokimi prekoračitvami
Kljub temu, da je večina voznikov prilagodila hitrost, in so vozili v skladu z omejitvami, še vedno izstopajo posamezniki. Navajamo nekaj primerov:

voznik je v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 95 km/h
na avtocesti je voznik vozil s hitrostjo 189 km/h
na delu avtoceste, kjer je omejitev hitrosti 110 km/h, je voznik vozil 163 km/h
na hitri cesti, kjer je omejitev hitrosti 80 km/h, je voznik vozil s hitrostjo 141 km/
obravnavali smo voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost, v nadaljevanju pa je bilo z indikatorjem alkohola ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,97 mg/l)

Rezultati nekoliko slabši kot pred leti
V letu 2019, ko je maraton nadzora hitrosti potekal na vseh policijskih upravah hkrati, je bilo ugotovljenih 862 kršitev, medtem, ko smo letos v prvem dnevu (ko je poostren nadzor potekal le na štirih policijskih upravah) ugotovili 527 kršitev. Zato voznike ponovno pozivamo, naj vožnjo prilagodijo omejitvam hitrosti in razmeram na cestah, da bomo ob koncu današnjega dne lahko vsi zadovoljno ugotovili, da je bilo kršitev, povezanih s prekoračitvijo hitrosti, manj kot pretekla leta. (policija.si)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj