petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeV četrtek na JV Slovenije do 24°C

V četrtek na JV Slovenije do 24°C

Tako toplo februarja v Sloveniji še ni bilo. Padel je namreč nov temperaturni rekord. Po dveh letih se s Štajerske vrača nazaj na Primorsko oz. Goriško. Po podatkih ARSO je bila v Novi Gorici ob 14.50 uri izmerjena temperatura kar 25,7 °C.

Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi čez dan. Najtopleje bo na Dolenjskem, Kočevskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 24 st. C. Tudi drugod bo zelo toplo s temperaturami od 20 do 23 st. C, nekaj stopinj manj bo le na Obali in v višje ležečih alpskih dolinah.

Tudi v gorah bo sončno, temperature bodo krepko nad ničlo. Na Voglu bo popoldne okoli 11, na Kredarici pa 6 st. C. Zaradi toplega vremena bo snežna odeja sredi dneva in popoldne na prisojnih pobočjih zelo nestabilna, zato se bo spet povečala nevarnost proženja snežnih plazov. Sicer pa je tudi sonce močno in ob odboju od snežne podlage poskrbite za zaščito, da vas ne opeče.

V petek se vreme ne bo veliko spremenilo, sončno bo in za ta čas zelo toplo z nekaj jutranje megle po nekaterih nižinah. V soboto nas bo dosegla oslabljena hladna fronta, ki bo predvsem vzhodni Sloveniji prinesla nekaj oblakov in tudi kakšno kapljo dežja, na zahodu pa se bo nadaljevalo sončno vreme. Na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja, večjih temperaturnih sprememb v primerjavi s petkom ne bo, drugod bo za okoli 10 stopinj hladneje. Od nedelje do torka kaže na sončno in postopno spet nekoliko toplejše vreme. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča